de Woon Architect

Adviezen van een expert

Tip: bankstel dat je geheel naar eigen wens kunt vormgeven

4Mijn allereerste bericht op deze website! Dat moest wel een bijzondere worden natuurlijk, dus heb ik diep lopen graven op een goed onderwerp. In plaats van het allemaal erg hoogdravend te beginnen, besloot ik het daarentegen dicht bij mijzelf te houden. Er is een bankstel dat ik de lezer graag zou willen aanraden, omdat het én het gewenste comfort biedt dat je van een bank verwacht én je het geheel naar eigen inzicht kan vormgeven. Voor vrije denkers als ikzelf is dat natuurlijk een groot goed.

Meubilair dat een interactie met de omgeving aangaat

Het bankstel dat ik bedoel is van het merk Sofa Creator, waarbij uit de naam ook die vrijheid in de eigen creatie weer blijkt, en heb ik aangeschaft via meubelmaker Wortman. Je hebt volledig vrije keuze in het vormgeven van je eigen bank, te beginnen bij de stof en kleur. Bij Wortman zijn genoeg stalen aanwezig waaruit je kunt kiezen en zo kun je altijd voor een bekleding gaan die ook daadwerkelijk bij je stijl en bij de rest van je interieur past. Er zijn allerlei losse elementen van deze bank te krijgen en je kunt het dus volledig naar eigen inzicht vormen, bijvoorbeeld tot een negenzitsbank, waar ik voor heb gekozen. 21Ik vind het fijn om onderuit te kunnen liggen op een bank, om daar alle comfort uit te halen, uit welke zitpositie dan ook – en bovendien ook met een groep vrienden uitgebreid te kunnen zitten. Deze bank past nu precies bij mijn woonkamer, matcht met alles in de ruimte. Voor mij als architect is dat natuurlijk erg belangrijk, dat het meubilair een interactie aangaat met de omringende ruimte – en vandaar dat ik extra kritisch ben op wat ik in huis haal. Dit is nou een maatwerk product dat ik je écht kan aanraden!