de Woon Architect

Adviezen van een expert

Aanrader: bezoek de Teakhoeve!

Mijn fascinatie voor materialen beperkt zich niet enkel tot de architectuur, die is vele malen verstrekkender dan dat. Materialen in je huis bepalen voor een groot deel de sfeer. Wil je strakke en harde materialen, dan vind je deze in beton, staal en glas. Zelf houd ik hier wel van, maar heb ik ook een hang naar wat zachter materiaal, naar het in je huis brengen van een gloed. Vandaag wilde ik je op de Teakhoeve tippen, aangezien zij de grootste van Nederland in teakhouten meubelen zijn.

9

Teak brengt een warme gloed in je woning

Voor een warme sfeer in je woning kies je echt voor teak. Het is een prachtige houtsoort die, mits mooi bewerkt – en dat is het geval bij de Teakhoeve – een prachtige gloed in je huis weet te brengen. Hieronder heb ik enkele voorbeelden van mijns inziens zeer geslaagde teak meubelen voor je op een rijtje gezet.

1

Wat te denken bijvoorbeeld van deze collectie kasten, die je in de showroom van de zaak, gelegen te Kaatsheuvel, terugvindt. Het is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden die er bij deze firma zijn. Zelf vind ik het het mooist een strak en modern interieur te combineren met onverwachtse materialen, zoals teakhout. Je vestigt de aandacht dan ook echt op het meubel en het komt goed tot z’n recht. In het kader daarvan is het volgende voorbeeld ook bijzonder geschikt om in huis te halen.

10

Ik ben gek van dit soort kloostertafels. Het dient niet alleen een duidelijk doel en biedt de gelegenheid er met vele mensen aan te genieten van een diner, maar ook is het een echt knallend aspect van je woon- of eetkamer.