de Woon Architect

Adviezen van een expert

Wat zijn de beste manieren om grote pakketten in te pakken

sanstrap stretchband

Ben je als bedrijfseigenaar, zzp’er, winkelier of internetondernemer op zoek naar efficiënte methoden om grote pakketten in te pakken? Dan ben je niet de enige. In de huidige dynamische economie waarin we leven is het van groot belang om je logistieke processen zo goed mogelijk in te richten. Hoe slimmer en efficiënter je te werk gaat, hoe beter, veiliger en voordeliger je je zendingen naar klanten of relaties kunt versturen. Maak daarom gebruik van de tips in dit artikel om jouw grote(re) pakketten op de beste manier te verzenden!

Kies voor een sanstrap stretchband

Een aantal sanstrap stretchbanden mogen niet ontbreken in je assortiment als je grote pakketten veilig en schadeloos wilt transporteren naar je klantenkring. Stretchbanden zijn elastische plastic banden, die je kunt gebruiken om dozen en kratten stevig te verbinden. Zo kun je jouw grote pakketten een stuk stabieler maken en reduceer je de kans op schadegevallen voor, tijdens en na het transport aanzienlijk! Gebruikmaken van een sanstrap stretchband vermindert dan ook de hoeveelheid retourpakketen van klanten en relaties en is dus belangrijk om kostenbesparing te realiseren.

sanstrap stretchband

Pallets en wikkelfolie

Als ondernemer heb je natuurlijk een ruime voorraad pallets nodig om je grote pakketten mee te vervoeren. De dozen kun je vastzetten met stretchbanden, maar het is handig om ook te zorgen voor een of meer goede wikkelmachines, zodat je pallets via een strakke folie meer stabiliteit kunt geven. Door een paar lagen folie van boven tot onder om je vracht te wikkelen, kun je jouw grote pakketten stabieler en steviger vastzetten voor het transport. Maar naast dit voordeel is goede wikkelfolie ook perfect geschikt om te zorgen dat bij slecht weer, zeker als pallets buiten neergezet worden, ervoor te zorgen dat je dozen en grote pakketten droog blijven.

Regel dozen die op maat gemaakt zijn en die sterk zijn

Ten slotte is een van de belangrijkste punten van aandacht bij het verzenden van grote pakketten het verpakkingsmateriaal. Wanneer je jouw producten en artikelen niet in de juiste doosformaten verzendt, kunnen ze beschadig raken. Regel daarom dozen die sterk zijn en die de perfecte maat hebben.