de Woon Architect

Adviezen van een expert

Duurzame verwarming voor in huis!

Het is winter! We zitten graag warm in huis, dragen onze favoriete truien en is comfort vooral erg belangrijk in deze tijd. Nu zullen we het in dit blog niet gaan hebben over de juiste winterkleding, maar zullen we u wel iets vertellen over de verschillende soorten verwarmingen die er tegenwoordig te verkrijgen zijn. Zo zijn de radiatoren nog altijd populair en biedt de radiator warmte door de stroming van warm water door de buizen. Echter zijn er tegenwoordig ook verschillende infrarood verwarmingen te kopen, is er de mogelijkheid tot het plaatsen van verschillende stralingspanelen en zijn er zo nog meerdere opties om u warm te kunnen houden in huis. In dit blog geven we u graag een aantal tips om u te kunnen inspireren met de nieuwste mogelijkheden!

Het aanschaffen van een infrarood verwarming

Naast de reguliere radiatoren, kunt u tegenwoordig ook een infrarood verwarming kopen. Met een infrarood verwarming zult u beschikken over een aangename warmte van zonnestralen in uw kamer. Iedere ruimte is op een juiste manier te verwarmen, precies zoals u dat wilt. Een infrarood verwarming biedt een unieke uitstraling, waardoor u geconfronteerd zal worden met een gezonde stralingswarmte die vergelijkbaar is met de zon. Het gebruik van een infrarood verwarming biedt u vele voordelen, aangezien u de verwarming gemakkelijk schoon kunt houden en hiermee ook erg veel energie bespaart. De stralingswarmte is vriendelijk voor mensen met een allergie, aangezien het zich geen stof zal opwervelen. De infrarood verwarmingen zijn relatief goedkoop en makkelijk te installeren, waarna hier ook weinig onderhoud aan verricht zal hoeven te worden!

Een stralingspaneel voor de juiste warmte in huis

U zou ervoor kunnen kiezen om een infrarood verwarming aan te schaffen, maar zal een stralingspaneel ook vele voordelen bieden. Stralingspanelen of infrarood panelen geven een warme straling af die door alle vaste objecten in de ruimte zullen worden geabsorbeerd, om vervolgens om te zetten in warmte. 

Stralingspanelen creëren hierdoor een weldadige warmte die constant blijft en zullen er door deze manier van verwarmen ook geen wisselende temperaturen ontstaan. Dit gebeurt wel erg veel wanneer u bijvoorbeeld de voordeur open laat staan, waardoor er voor een korte periode erg veel kou aanwezig is in huis. De stralingsverwarming is veel zuiniger dan de andere vormen van verwarming, omdat een warm object de warmte veel langer zal vasthouden in de lucht.

Bepaal zelf wat de voordelen voor u kunnen zijn, waarna u op een juiste manier geadviseerd kunt worden voor het toevoegen van stralingspanelen of infrarood verwarming in huis!