de Woon Architect

Adviezen van een expert

Wat is een tuinoverkapping?

tuinoverkapping kopen

Het weer in Nederland is nooit hetzelfde. Zo kun je de ene dag genieten van een warme dag en krijg je de volgende dag te maken met regen. Doordat het weer steeds verschillend is, kiezen steeds meer mensen voor een tuinoverkapping. Bij een tuinoverkapping kun je denken aan een veranda, een tuinkamer of een terrasoverkapping. Deze drie tuinoverkappingen zijn verschillend. Het is dus goed om eerst te kijken naar de verschillen en vervolgens te bepalen welke overkapping bij je tuin past.

tuinoverkapping kopen

Een veranda wordt meestal aan een kant van de woning gemonteerd. Deze wordt meestal aan de achterkant van de woning geplaatst. Een terrasoverkapping kan op elke gewenste plek in de tuin worden geplaatst. Je kunt hierbij denken aan een soort afdakje boven een terras of boven de jacuzzi. De overkappingen rusten beiden op steunpalen en zijn voorzien van een dakje. Een tuinkamer is ook een overkapping voor in de tuin. Het grote verschil met de andere twee overkappingen is dat een tuinkamer bestaat uit een dichte constructie (vaak) bestaande uit glazen wanden en een dak. Er wordt een soort aparte kamer gemaakt in de tuin. Mensen die in de woning ruimtegebrek hebben, kiezen vaak voor de optie om in de tuin een extra kamer te laten bouwen. Door een tuinkamer te laten bouwen, heb je niet alleen extra leefruimte, maar kun je ook het hele jaar door genieten van de tuin zonder dat je rekening hoeft te houden met wisselvallig weer. Mocht het er in de winter toch wat te koud worden, dan kun je altijd een heater aanschaffen waarmee je de ruimte kunt verwarmen.

Een tuinoverkapping kopen

Een tuinoverkapping kun je het beste bij een erkend bedrijf aanschaffen. Er zal ook vaak een offerte worden opgemaakt, zodat het vooraf duidelijk is welke materialen er nodig zijn voor de bouw van de overkapping en hoeveel de bouw zal gaan kosten. Als je heel handig bent, kun je een overkapping ook zelf bouwen. Voor de benodigde materialen kun je dan naar een tuincentrum gaan om deze aan te schaffen. Houd altijd goed rekening met de afmetingen, zodat het makkelijker is om het materiaal aan te schaffen. Al wil je een tuinoverkapping kopen, dien je rekening te houden met de ruimte die je in de tuin hebt. Zo zal bijvoorbeeld een tuinkamer niet goed in een kleine tuin passen.