de Woon Architect

Adviezen van een expert

Tip: ook zo’n bijzondere loungebank in de tuin?

Vandaag een bericht over mijn speurtocht naar een bepaalde loungebank tuin die ik voor klanten ondernam. In mijn eigen tuin staat al een set waarover ik zeer tevreden ben, maar ik heb beloofd in dit blog niet alleen artikelen te delen die op mijn eigen situatie betrekking hebben, maar ook stil te staan bij zaken die ik in mijn hoedanigheid als architect tegenkom. 

Socializen op lounge banken

lb17Ik kom situaties tegen waarbij het bijzonder handig is op maat gemaakte meubels te kunnen plaatsen, zeker als je werkt met een beperkte ruimte. Voor een bepaalde klant was dit het geval, want met een binnentuin als de hare was het echt schipperen met de ruimte. Het leek ons ideaal deze zo maximaal mogelijk te benutten met een meubel dat in zichzelf verschillende functies combineert. lb16Zodoende kwam ik op de volgende loungebank voor in de tuin uit, een die op z’n minst bijzonder is te noemen vanwege het uitgebreide design. Voor de volledigheid: in verband met de privacy plaats ik bij dit artikel geen foto’s van de klant zelf maar direct van de website van de maker. Die maker is Dutch Riviera, een Nederlands merk in tuinmeubilair. Zij brengen een geheel eigen karakter in de tuinmeubels, die met recht loungewaardig genoemd kunnen worden. lb7De modellen van hun hand zijn oprecht statig te noemen en nodigen toch uit erin te komen zitten. Uit eigen ervaring kan ik je ook vertellen bovendien, dat de loungebanken bijzonder lekker zitten. We hebben de banken voorts volledig laten customizen en hebben er een print van een beroemd grafisch ontwerper op laten drukken, naar wens van de klant. Ook hebben we het gehele meubel laten samenstellen uit verschillende onderdelen, opdat het functioneel is voor allerlei toepassingen en je er bovendien met een groep kunt socialen – precies zoals de dame in kwestie het graag zag.