de Woon Architect

Adviezen van een expert

Bomen voor in de tuin

boom-bezorgen

Veel mensen vinden bomen sfeer geven. Ze plaatsen graag bomen in hun voor- of achtertuin. Bomen zorgen voor een natuurlijke en rustige uitstraling van een tuin. Er kunnen ook meer functies zitten aan een boom in de tuin. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor een fruitboom of notenboom, waar dus ook voedsel aan groeit. Andere mensen kiezen bomen puur voor hoe ze eruit zien, een mooie tuin decoratie. Een populaire boom voor tuin decoratie is de Leilinde. Deze boom groeit makkelijk en goed in ons klimaat en is makkelijk te onderhouden, daarnaast heeft de boom prachtige bladeren en mooi gevormde takken. Vandaar de populariteit.

Populaire bomen voor in de tuin

Er zijn naast de Leilinde nog veel meer bomen die geliefd zijn voor in de tuin. Zo zijn bijvoorbeeld de Tulpenboom en de Japanse sierkers erg populair voor tuinen. Een andere boom die erg vaak in de tuin wordt geplaatst is de Dakplataan. Deze boom zorgt naast gezelligheid ook voor beschutting. De bladeren van de Dakplataan worden na een tijdje groeien een bladerdak. Een gezellige, groene vervanging voor een parasol dus. Fruitbomen doen het ook erg goed als tuinbomen. Het nadeel hiervan zijn wel de insecten die hierop afkomen. In de zomer zullen wespen al snel smullen van het net geplante Appelboompje.

Eisen voor een boom in de tuin

Een boom kan natuurlijk niet zomaar in iedere tuin worden neergezet. Er zijn wel dingen die bomen nodig hebben om te groeien. Zo is ruimte enorm belangrijk. Een boom moet zijn wortels kwijt kunnen om verder door te groeien. Zo staat hij ook stevig in de grond en kan de boom genoeg water opnemen. Ook is voor sommige bomen genoeg licht nodig. Als er geen zon in je tuin schijnt kan je beter opzoek naar bomen die niet zoveel zonlicht nodig hebben. Ten slotte moet je uiteraard ook gedisciplineerd genoeg zijn om genoeg water voor de bomen in je tuin te regelen, zeker in droge periodes.