de Woon Architect

Adviezen van een expert

Tip: de glazen deuren van Edelglas

1Vandaag een bijdrage over een wel heel intiem onderwerp, je krijgt namelijk een kijkje in mijn eigen huis. Een van de bedrijven die ik immers inschakelde om mijn huis te krijgen zoals het is, was de firma Edelglas. Voor mij hebben zij prachtige glazen deuren ontworpen, waar ik nog dagelijks met veel plezier naar kijk en in gebruik neem.

Een inkijkje in mijn eigen woning

Op onderstaande foto neem ik je mee naar mijn woonkamer, waaraan mijn studio grenst. Ik houd van transparantie, zulks heb ik in eerdere artikelen misschien ook al laten doorschemeren. Voor mij het liefst zo min mogelijk deuren in huis, ook als deze een scheidingswand betekenen tussen werk en privé. Want hoewel ik beide in geestelijk opzicht zeker gescheiden poog te houden, hoeft het dit voor mij in fysiek opzicht zeker niet te zijn. Zodra ik de deur dicht trek van mijn studio, is deze ook echt dicht en zie ik niet nog werk liggen – hoewel dat het met de glazen deuren natuurlijk wel létterlijk het geval is, ervaar ik dit zeker niet zo.

7 8

De volgende foto betreft de scheiding van mijn badkamer annex ontspanningsruimte naar de kleine ‘gym’ die ik heb ingericht. Ik houd ervan in vorm te zijn en bovendien ervaar ik een enorme energie van lichaam en geest door de geleverde inspanningen. Ook hier weer heb ik ervoor gekozen de ruimtes niet teveel af te schermen maar de openheid te behouden en Edelglas begreep dit principe maar al te goed, gelukkig. Het is als architect altijd fijn dit soort partijen in te schakelen met wie je aan één enkel woord genoeg hebt – en voor anderen is deze organisatie dan ook echt een aanrader.