de Woon Architect

Adviezen van een expert

De goede stoel voor jouw horeca

Als je wel eens uit eten gaat in een restaurant, of een drankje gaat drinken in een café, dan zul je vast wel eens opgemerkt hebben hoe belangrijk het is om een goede zitplek te hebben. Het kan je hele eet of drink ervaring beïnvloeden. Hier kijken we naar 2 verschillende horeca stoelen en wat het verschil tussen beide is. 

2 soorten stoelen

De eerste soort stoel is een horeca stoel met een rechte rugleuning en zitting. Dit soort stoel wordt vaak gebruikt in restaurants en cafés waar gasten langere tijd aan tafel zitten. Deze stoelen zijn stevig en comfortabel om op te zitten. Ze hebben vaak een houten of metalen frame en een bekleding van leer, stof of kunststof. Ze zijn er in verschillende kleuren en designs, zodat je ze kunt aanpassen aan de stijl van het restaurant of café.

De tweede soort stoel is een horeca Thonet stoel. Dit soort stoel is iets anders dan de eerste. Hij heeft een gebogen rugleuning en zitting. Het ontwerp van deze stoelen is al meer dan 150 jaar oud en was oorspronkelijk bedoeld voor woonhuizen. Tegenwoordig zijn Thonet stoelen ook veel te vinden in restaurants, bars en cafés. Deze stoelen zijn erg populair vanwege hun unieke en elegante ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout, staal en kunststof. De Thonet stoelen worden vaak gebruikt in restaurants of bars met een vintage of traditionele stijl. Het kiezen van de juiste stoelen horeca is dus van groot belang voor de uitstraling en het comfort van een restaurant of café

Voor en nadelen

Beide stoelen hebben hun eigen voor en nadelen. De horeca stoel met een rechte rugleuning en zitting is comfortabel om langere tijd op te zitten. Het is stevig en heeft een klassieke uitstraling. Dit type stoel past bijna in ieder restaurant of café. De horeca Thonet stoel daarentegen is niet zo comfortabel om langere tijd op te zitten, maar heeft wel een unieke uitstraling. Het kan een goede keuze zijn als het restaurant of café een specifieke stijl heeft en de stoelen hier bij moeten passen. Als je op zoek bent naar nieuwe horeca stoelen voor jouw restaurant, café of bar, is het belangrijk om te kijken welk type stoel het beste past bij de stijl van de inrichting. Wil je een klassieke uitstraling? Kies dan voor de stoel met een rechte rugleuning en zitting. Heb je een restaurant of café met een meer traditionele stijl? Dan is een Thonet cafe stoel wellicht een goede keuze. Maar het belangrijkste is dat de stoelen comfortabel zijn voor jouw gasten, zodat zij een goede tijd hebben in jouw café, bar of jouw restaurant.