de Woon Architect

Adviezen van een expert

Spiegel op maat

Spiegel op maat

4 redenen om genoeg spiegels in huis op te hangen

We staan hier natuurlijk niet dagelijks bij stil, maar vermoedelijk zijn er in landen als Nederland weinig tot geen woningen waar je helemaal geen spiegel aantreft. Een spiegel is simpelweg enorm handig om te hebben. In veel huizen kom je er zelfs meerdere tegen. Spiegels zijn dan ook in veel verschillende uitvoeringen te koop. Bovendien kun je zonder problemen een spiegel op maat laten maken. Hieronder lees je om welke vier redenen het raadzaam is genoeg spiegels in huis te hebben.

Je eigen verschijning en uiterlijk checken

Ten eerste is een spiegel natuurlijk enorm nuttig omdat je er je eigen verschijning in kunt controleren. Bovendien kun je met behulp van een spiegel jezelf tot in detail fatsoeneren. Je weet immers precies wat je doet.

Verspreiding licht

Een spiegel is ook nuttig doordat deze in staat is om invallend zonlicht verder door de betreffende kamer te verspreiden. Dit is uiteraard vooral handig in kamers waar je in principe niet al te veel lichtinval hebt. 

Een kamer groter laten lijken

Een interessante kwaliteit van een spiegel is verder dat deze een kamer groter kan laten lijken dan deze eigenlijk is. Om dit optische effect maximaal te laten opspelen is het wel zaak gebruik te maken van grote spiegels. Plaats een aantal van die grote spiegels naast elkaar aan één kant van de kamer, dan lijkt deze kamer gegarandeerd groter. Natuurlijk is dit met name interessant in kamers die wat aan de kleine kant zijn.

Spiegel op maat

Sierlijke toevoeging aan je interieur

Tenslotte kan een spiegel vanzelfsprekend een prachtige toevoeging vormen aan (de aankleding van) je woning. Dit geldt natuurlijk met name als je je spiegel laat omringen door bijvoorbeeld een mooie lijst. Gelukkig valt er op dit gebied heel veel te kiezen.