de Woon Architect

Adviezen van een expert

Met deze tips kun je jouw balustrade verfraaien

balkonhek-glas

Een balustrade is van groot belang voor elk balkon of dakterras. Het bepaalt namelijk de veiligheid van de plek en is daarom ook nooit te missen. Het nadeel is dat zo een balustrade dakterras vaak nog al in het zicht ligt en in sommige gevallen niet erg mooi is. Gelukkig kun je hier van alles op bedenken. Als je last hebt van de balustrade van je balkon bijvoorbeeld, kun je deze verfraaien zodat je balkon een prettige plek wordt. Lees verder als je benieuwd bent naar een paar leuke tips om je balustrade wat mooier te maken.

Planten en decoratie

Een balkon krijgt pas echt sfeer als er veel mooie planten aanwezig zijn. Ook voor een balustrade balkon geldt dit. Je kan hangplanten nemen die je vanaf je balustrade naar beneden kunt laten hangen met speciale plantenbakken. Ook kun je klimplanten aanschaffen die je vanaf de onderkant van de balustrade juist omhoog laat klimmen. Je kunt denken aan rozen die de kwaliteit hebben om ergens tegenop te klimmen. Ook kun je gewone planten aanschaffen die je vervolgens in hangende plantenbakken plaatst. Op deze manier maak je jouw balustrade sfeervoller. Met decoratie kun je hetzelfde doen. Denk bijvoorbeeld aan tuindecoratie, zoals windvaantjes of vogeltjes, die je aan je balustrade kunt hangen.

Klus Ideeën voor het balkon

Als je een beetje handig bent, kun je natuurlijk ook de balustrade zelf aanpakken in plaats van deze enkel wat op te leuken met planten en decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een simpel klusje zoals schilderen. Misschien ziet je balustrade er al een stuk fijner uit wanneer je deze een andere kleur geeft. Voor een echt mooie balustrade naar jouw smaak kun je natuurlijk de hele reling vervangen. Je kunt een mooie reling kopen en deze zelf installeren, of iemand inhuren die de nieuwe balustrade voor jou komt installeren op je balkon. Zo weet je zeker dat je een mooier balkon krijgt!