de Woon Architect

Adviezen van een expert

Kan led verlichting de werkomgeving efficiënter maken?

Led kantoorverlichting is een belangrijke bron voor werknemers en ondersteunt hun dynamische en veelzijdige werkactiviteiten. Goede verlichting moet afgestemd zijn op de medewerkers en niet alleen op de kantoorinrichting.

De nieuwe open kantoorstructuur in combinatie met de huidige focus op het welzijn van de medewerkers brengt nieuwe eisen voor goede led kantoorverlichting. Kantoorverlichting dient te voldoen aan de huidige manier van werken.

Is led de oplossing?

Ja, led verlichting creëert een gezondere werkomgeving. Led is niet alleen zeer energiezuinig en kostenbesparend, maar biedt ook nog andere voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat led de werkomgeving verbetert, inclusief de productiviteit en het welzijn van werknemers.

Uit recent onderzoek blijkt dat led verlichting de arbeidsproductiviteit tot 19% verhoogt, omdat LED meer kleuren bevat dan andere lamptypes. Laten we eens kijken naar de verschillende led concepten die voldoen aan de huidige verlichtingseisen.

Verschillende led concepten

Led heeft dus een positief effect op de werkomgeving. Maar welke specifieke led oplossingen kunnen worden gebruikt om de efficiëntie in de werkomgeving te verbeteren? We geven een aantal concrete en praktische voorbeelden:

  • Hanglampen: kenmerkend voor de hanglampen is dat deze led oplossing aan het plafond met kabels kan worden opgehangen. De hanglampen zijn een uitstekende keuze als je een grote kantoorruimte wilt verlichten via algemene verlichting.
  • Inbouwlampen: inbouwlampen zijn aan het plafond van het kantoor bevestigd. Evenals de hanglampen, kunnen de inbouwlampen het gehele kantoor verlichten om werkzaamheden te ondersteunen. Kijk bijvoorbeeld naar led inbouwspots die dankzij hun gerichte lichtstraal van warm wit licht voor de gewenste accentverlichting zorgen. Deze inbouwspot valt perfect weg in het plafond en staat daarom mooi in elke kantoorinrichting.
  • Tafellampen en vloerlampen: met tafellampen kun je bijvoorbeeld gemakkelijk hanglampen of inbouwlampen op kantoor aanvullen. Tafellampen verschaffen extra licht terwijl je aan een belangrijke opdracht werkt. Hetzelfde effect verkrijg je met vloerlampen. Vloerlampen zijn ontworpen om het licht naar beneden of boven te richten en kunnen ook in verschillende werksituaties worden gebruikt.
  • Dynamische verlichting bootst het natuurlijke dag- en nachtritme na waarop jouw lichaam reageert. Door je biologische klok positief te beïnvloeden blijf je alert. De kleurtemperatuur en lichtintensiteit verandert automatisch gedurende de dag.

Goede samenwerking en communicatie is essentieel in elk kantoor. Breng je collega’s bij elkaar en houd ze gemotiveerd met dynamische verlichting. De verlichting kan niet alleen aangepast worden aan de taak, maar de verlichting houdt je team ook alert.

Start vandaag nog met het verbeteren van de werkomgeving met led. Hopelijk heb je genoten van onze verlichtingsideeën. Bekijk ook eens het aanbod aan led lampen op 123led.nl.