de Woon Architect

Adviezen van een expert

Epoxy onderzetters voor in huis

Onderzetters zijn een geweldige manier om uw tafels te beschermen tegen waterkringen en vlekken. Ze kunnen ook helpen om de ergernis te voorkomen van een ijskoud drankje dat op je tafel is gemorst. Als u een etentje of een diner voor vrienden organiseert, moet u altijd onderzetters in de buurt hebben. Ze zijn ook zeer geschikt voor gebruik op kantoor. 

Waarom een onderzetter nodig?

U kent het vast wel, allemaal vieze waterkringen op uw mooie tafel. Dit ziet er onverzorgd uit en is irritant om steeds schoon te maken. Daarom gebruiken de meeste huishoudens onderzetters. Een onderzetter bied ook meer grip dan op een normale tafel. Hierdoor is het risico op morsen ook een stuk lager. Nu is er heel veel keus uit onderzetters en is het moeilijk om een bijpassende onderzetter te vinden voor in uw huis. U kunt gaan voor een houten look, met een houten onderzetter. Of voor een glazen look met een onderzetter gemaakt van doorzichtig glas. Maar wat ook erg leuk is tegenwoordig, zijn onderleggers gemaakt van epoxy. Deze onderleggers zijn meestal wat hipper dan de gewone saaie onderzetters. 

Epoxy onderzetters

Je vraagt ​​​​je misschien af, wat is een epoxy onderzetter? Welnu, een epoxy onderzetter is een vorm van een onderzetter die is gemaakt van epoxy. Epoxy is een chemische stof die wordt gebruikt in de bouw, techniek en zelfs in ons dagelijks leven. Epoxy is een stijve lijm die, wanneer gemengd met twee delen hars en een deel verharder, een duurzame, glanzende afwerking geeft. Epoxy onderzetters zijn gemaakt van epoxyhars en gecoat met een glanzende afwerking om duurzame en duurzame onderzetters te creëren. 

Verder zijn epoxy onderzetters leuke onderzetters die je zelf thuis kan maken. Het zijn hele abstracte onderzetters, die je gasten zullen verbijsteren. Het volgende heb je nodig om een epoxy onderzetter te maken: 

  • Epoxy

  • Een epoxy onderzetter mal naar keuze

  • Tongspatels

  • Kleurstoffen

  • Mengbeker

  • Handschoenen

  • (Optioneel) UV-blocker bij doorzichtige toepassingen om vergeling van helder materiaal te voorkomen

Allereerst meng je de epoxy. Om dit te doen, moet je een deel hars mengen met een deel verharder. Nu meng je deze twee ingrediënten door elkaar met een verfroller. Dit wordt gedaan om oneffenheden te voorkomen. Na het mengen van de epoxy. Moet u de mal erbij pakken. Deze mal wordt vervolgens gevuld met de epoxy. Daarna wordt de vorm 15 minuten in de vriezer geplaatst. Daarna wordt de onderzetter uit de mal gegoten om te drogen. Zorg er wel voor dat je kleuren kiest die echt bij je passen en die goed aansluiten op elkaar. En zo heb je zelf je eigen onderzetter gemaakt.