de Woon Architect

Adviezen van een expert

De 8 meest gemaakte schoonmaakfouten

Young woman cleaning kitchen

Lees deze tips en houd ook jouw huis in tip-topvorm. Lap jij de ramen ook net als Mister Miyagi, de karateleraar in de actiefilm The Karate Kid? Dan creëer je waarschijnlijk meer strepen dan dat je verwijdert. Maar, maak je geen zorgen. We behandelen deze en andere veel gemaakte schoonmaakfouten, acht om precies te zijn, om jouw schoonmaakroutine een stapje verder te helpen. Van het gebruik van een vlekverwijderaar voor het tapijt tot aan de vloer die je niet dient schoon te maken met azijn.

1. Meng ammoniak niet met bleekmiddel

De combinatie van deze twee schoonmaakmiddelen kan dodelijk zijn, dus wees voorzichtig bij het mengen van schoonmaakmiddelen die ammoniak of bleekmiddel bevatten.

2. Schrob het tapijt niet, maar dep het vloerkleed

Je kan het tapijt beschadigen door te hard te schrobben. Een zachte aanpak verricht wonderen.

3. Was de ramen niet in een ronddraaiende beweging

Verwijder vooraf het ergste vuil van je ramen met een gewone doek. Doop je spons in de zeepoplossing en knijp het meeste water er weer uit. Zeep je ramen goed in. Vergeet de hoekjes en de randen van je kozijn niet.

Neem dan de trekker en plaats hem loodrecht ten opzichte van het raamoppervlak. Werk aan de binnenzijde van links naar rechts en aan de buitenzijde van het raam van boven naar beneden. Droog de aftrekker met een zeemvel. Neem het zeemvel en volg de contouren van het raam tot alle hoekjes en kantjes droog zijn. Lees deze en andere tips op OmaWeetRaad.nl.

4. Gebruik geen afwasmiddel om de auto te wassen

De zeep die bestemd is om potten en pannen mee te wassen is te krachtig voor je auto. Koop in plaats daarvan een schoonmaakmiddel dat verkrijgbaar is in de wasstraat.

5. Gebruik geen vlekverwijderaar van de wasserij op het tapijt

Vlekverwijderaars voor vuile kleding zijn bedoeld om uitgewassen te worden, dus het is niet aan te raden om ze op het tapijt te laten liggen.

Voor het verwijderen van vlekken uit het tapijt wordt de volgende methode aangeraden:

vul een lege spuitfles met een combinatie van ammoniak en warm water, spuit deze royaal op de vlek, leg een schone, witte handdoek er bovenop en ga er met een stoomstrijkijzer overheen. De witte handdoek absorbeert de vlek. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om dit proces nog twee keer te herhalen zodat de vlek volledig verdwijnt.

6. Geen haast!

Laat de schoonmaakmiddelen inwerken en laat het middel z’n werk doen. Bijvoorbeeld het schoonmaken van de bakplaat werkt het beste als je het schoonmaakmiddel een paar uur laat inwerken.

7. Gebruik geen azijn op het granieten aanrechtblad

Azijn, citroensap of enig ander zuur zal het graniet aantasten.

8. Stof niet met een droge doek

Je zult het stof alleen maar verplaatsen als je stoft met een droge doek. Gebruik in plaats daarvan een vochtige doek.

Is jouw interesse gewekt na het lezen van deze opruim- en schoonmaaktips? Wil je de lente ook fris beginnen? Kijk dan eens naar de schoonmaakmiddelen en schoonmaakartikelen op 123schoon.nl.