de Woon Architect

Adviezen van een expert

Aangenaam wonen in sfeer en warmte

Als je het mij vraagt is er weinig meer effectief voor een prettige en warme sfeer – letterlijk en figuurlijk! – in de woonkamer dan met een open haard. 29Zelf heb ik er enige tijd geleden ook een laten installeren in mijn huis en je hebt er geen idee van wat dit voor mijn huis heeft gedaan. In de winter is het heerlijk je voor de haard te kunnen terugtrekken in alle genoeglijkheid en te genieten van een knapperend voor. Mocht je zelf ook een beetje handig zijn, dan kan ik het je van harte aanbevelen de website van de Kachel Concurrent eens te bekijken. Wat rookkanalen betreft hebben zij namelijk een zeer ruim assortiment.

Warmte in letterlijke maar ook 30overdrachtelijke zin

Aangenaam wonen begint bij een van de eerste levensbehoeften die wij als mens hebben, en waarover je meer kunt lezen bij de lap tekst die ik gebruik om mijzelf voor te stellen en mijn uitgangspunten als architect uit te leggen aan de lezer. Misschien ken je de piramide van Maslow zelf ook wel. Veiligheid en zekerheid worden onder meer bereikt door het wonen met een dak boven je hoofd, in een ruimte die verwarmd is als het buiten koud is. 31Mijzelf een beetje kennende weet ik zeer zeker dat dit een levensbehoefte van mij is en ik wat warmte betreft een zeer behoeftig mens ben. En er gaat niets boven de warmte die zich in zo’n duidelijk zichtbare bron voor je uitstrekt, er is niets fijner dan in het vuur staren en die aangename gloed op je huid voelen.