de Woon Architect

Adviezen van een expert

Lichtkoepels maken je huis visueel aantrekkelijker!

Lichtkoepels worden vooral gebruikt op die plaatsen waar er onvoldoende licht naar binnen komt. Dat is vaak het geval bij een uitbouw aan een huis bij bijvoorbeeld een hefschuifpui. Wanneer er onvoldoende licht naar binnen komt kan een of meerdere lichtkoepels een uitkomst zijn. Op een plat dak is het vrij eenvoudig er een te plaatsen. Wanneer u niet weet wat voor een soort u zou willen laten plaatsen is het verstandig u hiervoor goed te laten voorlichten. Er zijn namelijk zeer veel soorten. Een goede licht koepel kan de uitbouw zeker verbeteren waardoor de meer-waarde ook wordt verbeterd.

Lichtkoepel prijs varieert

De lichtkoepel prijs is onder andere afhankelijk van de vorm maar ook van het te gebruiken materiaal en constructie. Daarom lopen de lichtkoepel prijzen nogal uiteen. Ga daarom goed na wat u wilt aanschaffen en vergelijk de lichtkoepel prijzen met elkaar. De lichtkoepel prijs zal ook hoger zijn als u een openslaande wilt gebruiken. Op de eerste plaats kunt u een keuze maken of u een vierkante, ronde of een andere vorm wilt aanschaffen. Ze zijn tegenwoordig bijna in alle vormen verkrijgbaar die u wilt hebben. Het materiaal is natuurlijk ook van belang. Er wordt nog steeds veel glas gebruikt maar ook polycarbonaat en acrylaat.

De materialen van een lichtkoepel

Glas wordt nog steeds veel toegepast vanwege zijn hoge isolatie waarde. Hierdoor is het binnen ook comfortabeler omdat ook het geluid minder zal doordringen. Omdat glas een goede isolatiewaarde heeft is hij ook energiebesparend. Men zal minimaal twee glazen plaaten gebruiken waartussen een ruimte aanwezig is. Deze ruimte is gevuld met stilstaande lucht of men vervangt de lucht door argon waardoor de isolatie waarde nog extra wordt verhoogt. De binnenste ruit zorgt er voor dat men niet door de lichtkoepel kan vallen.