de Woon Architect

Adviezen van een expert

Idee voor je trappenhuis: Brugman Traprenovatie

1Heb je onlangs een oud huis betrokken dat op allerlei fronten nog opgeknapt dient te worden? Zit daar toevallig ook een trappenhuis bij dat onder geen omstandigheden meer veilig te noemen is? Lees dan verder in dit bericht, waarin ik enkele ervaringen met Brugman Traprenovatie uit de doeken zal doen.

Geheel gerenoveerd trappenhuis van de Amsterdamse School

Dit bedrijf is zeker interessant voor je als je een bestaande trap wilt laten opknappen. Zij zijn de experts van Nederland daar waar het trappen betreft en ik kan ze vanuit mijn eigen ervaringen als architect dan ook van harte aanbevelen. Natuurlijk kom ik ze namelijk in die hoedanigheid weleens tegen of hoor ik van opdrachtgevers dat Brugman Traprenovatie ook ingeschakeld is op hetzelfde project. Onlangs knapte ik een huis op voor opdrachtgevers, een prachtig pand uit de beginjaren van de vorige eeuw, getekend door de stijl maar inmiddels ook het verval van de Amsterdamse School. Slecht onderhoud zorgde ervoor dat het pand in de huidige staat niet meer leefbaar was. Gelukkig hebben deze particulieren zich er toch aan gewaagd en herstelden ze dit pand stukje bij beetje weer in de oude glorie die het ooit ongetwijfeld gekend moet hebben. 

14

Ik was zelf ook op het project gezet voor een specifiek onderdeel en kon zodoende onlangs van dichtbij meemaken hoe Brugman Traprenovatie te werk is gegaan – ik moet bekennen erg onder de indruk te zijn geweest. Kijk maar eens aan de hand van de foto’s hoe bijzonder het is wat zij met dit trappenhuis hebben gedaan. Dat is geheel opengebroken, waardoor en waarmee een heel open sfeer ontstaat. De opdrachtgevers hebben een enorme voorkeur voor openheid in materiaal en in bouwstijl en zodoende is het mooi te zien hoe Brugman hier gehoor aan heeft kunnen geven. 

15