de Woon Architect

Adviezen van een expert

Een limoenplant brengt een exotische sfeer in je tuin

Met een limoenplant in je tuin krijg je een zuiders sfeertje. Het is net iets anders dan een citroen- of sinaasappelboompje. Uiteraard kun je verschillende exotische bomen en planten met elkaar combineren. Een limoenplantje is uiterst geschikt om je terras op te fleuren of groen te brengen op je balkon. Je vindt bijvoorbeeld ook druiven op stam, vijgen op stam of olijfboompjes op stam. Dit zijn allemaal zuiderse bomen die je in een bloembak kunt plaatsen en onderling tegenover elkaar schikken. Zo kun je regelmatig de look van je terras of tuin wijzigen.

Is een limoenplant winterhard?

Neen, deze plant is gevoelig aan vorst. Daarom zet je je limoenplant best binnen in de winter. Hij doet het zeer goed in je serre of je wintertuin. Je plaatst hem na de winter terug buiten en je zult zien dat hij snel terug uitloopt. Vraag raad aan de verkoper als je twijfelt of je limoenplant buiten mag blijven staan. Bekijk bij de aankoop ook goed hoe je je limoenboompje het beste verzorgt. Hoeveel water en mest moet je geven en wat is de ideale standplaats? Als je hem goed verzorgt, krijg je er een mooie plant én ook nog eens vruchten voor in de plaats.

Je eigen limoenen kweken

Bij een goede verzorging krijg je je limoenplantje in bloei. De bloesems geuren exotisch en zoet en de bloemen zijn bijzonder mooi. In de herfst kun je vruchten verwachten. Je kunt ze oogsten en ze gebruiken in vruchtensalades, smoothies of in een cocktail verwerken. Samen met je andere exotische vruchten kun je uitpakken met een mooie vruchtenschaal aan zuiders fruit vol vitamines. Hoe beter je je limoenplantje verzorgt, hoe meer vruchten je zult oogsten. Wil jij genieten van je eigen limoenen? Een limoenplant kun je makkelijk online bestellen. Hij wordt netjes thuis afgeleverd zodat je zelf niet hoeft te zeulen. En je ben zeker dat hij heelhuids thuis geraakt. Van dan af is het gewoon genieten van je mooie boompje.