de Woon Architect

Adviezen van een expert

Een groene wand op kantoor

De kantoorplanten, wat ook wel eens de naam heb als verticale tuin, is eigenlijk gewoon de perfecte oplossing voor bedrijven die een te kleine ruimte hebben om anders planten neer te zetten en ze toch iets willen neerzetten qua groen. Want iets groens in je kantoorruimte maakt toch wel wat gezelliger en het is ook bewezen dat groen zorgt voor een betere concentratievermogen. En zeg nou eerlijk als je kantoorplanten hebt is het toch ook gewoon een echte eyecatcher. Want hoe mooi is zo’n groen wand kantoor op een kleine muur in een kantoorpand. Het is zeker wel de moeite waard om het te overwegen.

Hoeveel tijd kost het om het te onderhouden?

Het ligt per plantenwand aan hoeveel tijd je kwijt bent aan het onderhouden van zo’n leuke groene plantenwand. Tegenwoordig kan je ook kiezen voor een plantenwand die zich zelf voorziend en dat kost jou uiteindelijk dus geen tijd. Als je dat wilt dan is dat zeker een optie om te overwegen. Deze plantenwanden hebben dan een eigen water af- en toevoer. Maar heb je niet zo’n plantenwand dan zal het je wel wat tijd kosten, maar dat heb je uiteraard ook als je alle losse planten in je kantoorruimte water moet geven. Het is niet heel veel tijd, maar het kost je wel eens in de zoveel tijd een korte onderhoud.

Wat zijn de voordelen?

Het hebben van planten of het hebben van plantenwanden brengen uiteraard ook voordelen met zich mee, want waarom zou je dan zo’n plantenwand plaatsen als het je geen voordelen oplevert? Om te beginnen geeft het jou kantoor natuurlijk een gezonde en aantrekkelijke uitstraling, maar het is ook gewoon prettig om in zo’n ruimte te werken, beter dan natuurlijk een kale wit kantoor. En daarnaast zorgen planten ook voor een verbeterde luchtvochtigheid, want planten nemen schadelijke stoffen op uit zo’n ruimte.