de Woon Architect

Adviezen van een expert

Een douchewand in je badkamer?

Tegenwoordig is het erg in om te kiezen voor een douchewand in je badkamer in plaats van een douchecabine of de ouderwetse gordijnen. Een douchewand is eigenlijk niets meer dan een glazen wand die u bevestigd aan een muur, vloer of aan het plafond. Wat maakt de wand douche zo populair en wat zijn de verschillen tussen een wand en een volledige cabine? We zochten het voor je uit!

Twijfel tussen douchewand of douchecabine?

Wil je graag je badkamer renoveren, maar heb je nog geen keuze kunnen maken tussen een douchewand of douchecabine? Geen zorgen, hier lees je de verschillen tussen de twee en kun je de juiste keuze voor jouw badkamer maken. 

Laten we allereerst kijken naar de voordelen van een douchewand. Door te kiezen voor een enkele douchewand geef je een minimalistische stijl aan je badkamer. Als je voor een moderne look in je huis wilt gaan, dan zal deze wand daar perfect bij passen. Naast een eigentijdse sfeer neemt het ook weinig ruimte in beslag. Voor kleine badkamers is een dit dus ideaal, aangezien er een soort inloopdouche wordt gecreëerd. Douchecabines zijn vaak massief en nemen veel ruimte in beslag, waardoor het niet in elkaar badkamer zal passen. Daar zijn douchewanden dus een stuk geschikter voor. 

Bovendien zijn douchecabines volledig afgesloten en kunnen zo de temperaturen hoog opstijgen. Door de vele stoom wordt er minder frisse lucht in de cabine binnengelaten, waardoor vele mensen licht in hun hoofd worden bij het douchen in cabines. Bij douchewanden wordt er veel lucht doorgelaten en voorkom je dit probleem. Voor velen zal het dus veel ontspannender douchen worden door te kiezen voor een douchewand. 

Prijsverschillen met een douchecabine

Een douche als deze zorgt dus voor een ruimtelijk gevoel en geeft een fijne doorstroming van lucht tijdens het douchen. Er is echter nog een groot voordeel: de prijs! Een douchecabine is een stuk duurder dan een enkele wand. Bij een cabine is het daarbij ook nog nodig om een douchebak aan te schaffen, wat voor douchewanden niet hoeft. De wand kan namelijk direct op de tegelvloer geplaatst worden. Je kunt er uiteraard voor kiezen om een douchebak erin te zetten om zo een kletsnatte vloer tegen te gaan, maar zelfs dan zal de prijs beduidend lager liggen dan bij een douchecabine. Wil je voordelig kiezen, dan moet je kiezen voor een douchewand. 

Hoge toegankelijkheid bij een wand douche

Een ander groot pluspunt van een deze wand is de toegankelijkheid. Voor mensen die slecht ter been zijn kan het stapje in de douchecabine soms al een grote uitdaging zijn. In dit geval kan er beter gekozen worden voor een douche doordat er geen verhoging is en extra veel ruimte biedt. Ook kunnen er natuurlijk gemakkelijk handvatten aan de muur worden gevestigd zodat er extra steun aanwezig is als dit nodig blijkt te zijn. 

Kortom, door de hoge toegankelijkheid, moderne stijl, ruimtelijkheid en de lage prijs vergeleken met de cabine is een douchewand een goede aanwinst zijn voor jouw badkamer.