de Woon Architect

Adviezen van een expert

Dit is goed materiaal voor een nieuwe schutting

Ga je binnenkort je schutting maken? Dan moet je goed nadenken over wat voor materiaal je zult gebruiken om deze te laten staan. In dit geval is het verstandig om ook mee te nemen dat je schutting deel uitmaakt van de voorgevel van je huis. Maak dus gebruik van de meest creatieve ideeën waarop je kunt komen.  Dit zal ervoor zorgen dat de voorgevel van je huis een mooie uitstraling zal weergeven. Het kan best wel het geval zijn dat je door de vele opties en ideeën die op je afkomen geen beslissing kunt nemen. Maar wat dacht je van vuren planken voor je schutting?

 

Stevigheid

De voornaamste reden waarom je je schutting met vuren houten planken zou moeten maken is omdat het om een zeer stevige houtsoort gaat. Vuren planken die verwerkt zijn, zijn in staat om lang mee te gaan. Ook als het blootgesteld wordt in de buitenlucht is een lange levensduur gegarandeerd. Doordat vuren planken met speciale middelen bewerkt wordt krijgt het hout een waterafstotende werking. Daarnaast is het ook zo dat je je niet druk hoeft te maken met schimmels. Indien vuren planken op een adequate wijze verwerkt wordt kan het ook een brandvertragend karakter krijgen. Nadat deze houtsoort bewerkt is, kun je erop rekenen dat het lang mee gaat. Maar dit kan uitlopen indien je ervoor kiest om het geregeld te onderhouden. Vochtregulerende beits kan een goede basis vormen om in het onderhoud van vuren planken te kunnen voorzien. 

 

Multifunctioneel

Vuren planken kun je los voor je schutting ook voor andere doeleinden gebruiken. Denk maar aan bepaalde zaken die je in je tuin nodig hebt. In je tuin kun je bijvoorbeeld kiezen om er een klein terrasje op te bouwen. Zo een klein terras kun je laten opzetten met vuren planken. Door gebruik te maken van vuren planken zal je terrasje naast stevig ook een rustgevende uitstraling hebben. 

 

Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van vuren planken die geschaafd zijn. Het onderscheid tussen geschaafde vuren planken  en ruwe vuren planken is dat er bij de geschaafde soort machinaal te werk gegaan is om het glad te krijgen. Maar zonder meer mag jij natuurlijk bepalen voor welke je kiest. Bij het bestellen van vuren planken is het altijd goed als je aangeeft in welke afmeting je het graag zou willen hebben.  Gebruik maken van vuren planken betekent dat je stevigheid erg kan waarderen. Voor een schutting kun je dus het best gebruik maken van vuren planken.