de Woon Architect

Adviezen van een expert

Chesterfield bank is de bank van het verleden, het heden en de toekomst

Het is nog steeds de bank onder de banken. Het is nog steeds een razend populaire bank ook, de Chesterfield bank. De bank heeft een zeer tijdloze uitstraling en is een bank van zowel het verleden, het heden en de toekomst. Met de moderne kleuren die er tegenwoordig ook zijn, is ook de toekomst van deze bank veiliggesteld.

De ideale Chesterfield is gemaakt van rundleer

De Chesterfield bank is er al vanaf de achttiende eeuw. Meteen was de bank populair en daar is later nooit iets aan veranderd. Nog steeds niet overigens, want een Chesterfield bank past in elk interieur. Met de tijd hebben niet voor niets steeds meer merken Chesterfield in hun assortiment opgenomen. In de ideale situatie is de bank van rundleer Dit materiaal biedt zowel het beste comfort als dat het de mooiste uitstraling biedt. Rundleer is bovendien van uitstekende kwaliteit en dat komt de levensduur duidelijk ten goede.

Chesterfield bank is en blijft een bank van het verleden, het heden en de toekomst

Zeker het driezits model van de Chesterfield bank is door de jaren heen een erg populaire bank gebleken. De bank heeft vaak een breedte van rond de twee meter een zitoppervlak van in totaal 147 centimeter. De bank is zeer comfortabel en ruim ingedeeld. Daardoor biedt de bank vaak ruimte aan meer dan drie mensen. De bank was heel lang alleen in de traditionele kleuren beschikbaar, de klassieke old style bruine kleur kent vast iedereen. Met de tijd zijn er echter steeds meer kleuren bijgekomen en tegenwoordig lijkt bijkans niets nog onmogelijk als het gaat om de Chesterfield bank. Zwart is vaak de basiskleur die je afgewisseld ziet met alle mogelijke kleuren. Dit gaat van beige tot oranje. Uiteraard zie je ook de traditionele kleuren wel terugkeren. De kleuren maken dat de bank ook in de moderne interieurs terecht kan. En de uitstraling blijft, ook met andere kleuren dan we gewend zijn.

Chesterfield is de benaming van een Engelse meubelstijl

Veel mensen denken overigens dat Chesterfield een merk is. Dat is dus niet het geval. Het is de benaming van een Engelse meubelstijl, daterend dus van de achttiende eeuw. Kenmerk van Chesterfield is de vernageling aan de voorzijde van de banken en de stoelen. Was deze bank aanvankelijk alleen in leer en in de traditionele kleuren beschikbaar, nu heb je ook wel banken van zijde en stof. Boven alles is Chesterfield een icoon geworden. Tegenwoordig worden de Chesterfield producten dan ook wereldwijd gemaakt. Aanvankelijk was dat alleen het voorrecht van de Engelse ateliers. Toen de banken echter steeds populairder werden, nam de productie ook wereldwijd toe. En daar is ook nooit iets aan veranderd.

Aan een goede Chesterfield bank heb je vaak lang plezier. De kwaliteit staat daar borg voor en vaak geldt dat hoe ouder de bank wordt, hoe mooier mensen de bank ook vinden. Een Chesterfield kun je ook gewoon nooit wegdoen. Je neemt er in elk geval heel erg moeilijk afscheid van.